Sockerbomben i din hjärna

Våra kroppar och hjärnor reagerar på socker, men på olika sätt. Vi tål sockerchockerna olika bra, något som kan visa sig i form av humörsvängningar och sömnproblem. Andra blir sugna på substanser med liknande stimulans, såsom alkohol och nikotin.
Det är ett och ett halvt år sedan jag läste boken som skulle få mig att vakna, att få mig att förstå hur allt hänger ihop med biokemin i hjärnan. Få mig att minnas att jag åt tills jag kräktes när jag var liten, få mig att förstå att jag ALDRIG skulle ha börjat äta socker...eller stärkelse heller för den delen. Det var väl kanske inte för inte som jag avskydde potatis mer än något annat när jag var liten, jag skulle aldrig ha haft någon.
Det som är gjort är gjort, det går inte att göra något åt, det enda nu är att kravla sig framåt och förstå innebörden i sjukdomen, eller handikappet eller vad man nu ska sätta för ord på det här beroendetillståndet. Att få omgivningen att förstå att det är ingen lek, det är tvärtom blodigt allvar för att göra det möjligt att leva drogfritt.
Oftast fungerar det ganska bra, men det handlar otroligt mycket om fokus, ett fokus som man tyvärr inte alltid orkar hålla till 110 procent eftersom livet snurrar för fort. Då blir det som det blir och allt faller. Känslan av misslyckande är den mest obehagliga och mest irriterande som finns. Jag vet, man ska inte klandra sig själv, man är inte mer än människa och det är bara att ta nya tag, i morgon är det en ny dag och bla bla bla.
Jag vill inte verka otacksam på något vis mot alla som vill visa sitt medlidande och omtanke, inte alls. Men jag vill hellre känna friskheten som infinner sig när man inte ätit socker på två månader. Den känslan!!
Läs boken av Bitten Jonsson. Det är den andra upplagan du ska satsa på eftersom forskningen kommit längre och den innehåller nyare kunskaper om beroendet.
Kram Jess