Hollandaise...
För att leva så sockerfritt som möjligt krävs matlagning från grunden. I dag blev det lax som lagades i ugn på 180 grader i ca 30 minuter. Rapsolja, örtsalt och några varv med vitpepparkvarnen, inga konstigheter.
Till det gjorde jag en hollandaisesås vars recept jag hittade på Åse Falkman Fredriksons underbara 56kilo.se:
Lax, broccolimos och hollandaisesås, fantastiskt sockerfritt och otroligt mättande. Mums helt enkelt!
Såsen krävde fyra ägg-gulor så där stod jag med fyra äggvitor. Vispade till dem till hårt skum och tillsatte rivet citronskal och vaniljpulver och bredde ut på en plåt som just nu står i ugnen. Spännande att se om det går att få till en sockerfri tårtbotten när jag ändå hade chansen. Återkommer om det blir ätbart. ;)

Nu är det filt, tända ljus och vila som gäller här.
Kram Jess