Fröknäcke - ett absolut måste

 
Det finns ju några såna där saker som man känner bara måste finnas i skafferiet. Fröknäcke är en av dem. Jag brukar baka mitt själv, även om jag tycker att det är lite väl omständigt, med torkningstid och så. Ibland svårt att få till det där frasiga också. Men det blir ju galet mycket billigare än att köpa. Köpa förresten, det finns ju knappt i affären. Det blir ju lika omständigt att springa och jaga fröknäcke som att baka själv. 
 
Receptet jag utgår från fick jag en gång i tiden av min lchf-coach Anne-Christine och ser ut så här:
 

Blanda 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1/2 dl hela linfrön, 2 msk pofiber, 1 msk fiberhusk. 

Smält 0,5 dl kokosfettet i en kastrull, tillsätt 2,5 dl vatten och 1/2 tsk salt. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ordentligt.

Häll på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut till en jämn kaka.

Grädda i 150 grader i ca 45 minuter.

Ta ut och dela kakan i lagom bitar. Torka kexen på bakplåtsgallret i 50-75 grader med ugnsluckan på glänt i 30 minuter. Stäng av ugnen så kan de stå på eftervärme en stund till.

Jag brukar blanda i lite av de frön jag har hemma och ibland kan man ju även ha i lite brödkryddor såsom anis och fänkål så får man till lite variation.

Tänk dig ett fröknäcke med mycket smör på och en bit rökt fjällröding...Herregud vad det vattnas i munnen. Inte av socker utan av inget socker alls. ;)

Kram Jess