Steksill i ugn på lchf-vis
Jag älskar steksill med löksås och jag älskar att hitta på i köket. Den kombinationen blev ett åtminstone för mig nytt recept vid gårdagens middagslagning.
Jag äter ju absolut inget vetemjöl så den ingrediensen går bort, istället använder jag mandelmjöl till panering. Sköljde sex sillfiléer och vände dem i mandelmjölet, vill man här kan man ju ta ett uppvispat ägg men jag genade lite och det gick hur bra som helst.
Smorde en ugnsfast form och la sillen i, tillagade den i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Enkelt och man slipper onödigt stekos och stekskvätt fulla spisen.
Under tiden som sillen lagade sig själv i ugnen stekte jag en gul lök i en stor klick smör (OBS! SMÖR) tillsatte ett paket creme cheese (philadelphiaost) och slog på ca 3 dl grädde (OBS! GRÄDDE 40%)
Lät det puttra ihop en liten stund, när man inte använder mjöl behöver man nämligen inte låta det koka så länge för att bli av med mjölsmaken. Fast den blir man enligt mig aldrig av med, mina smaklökar känner direkt när det är mjöl inblandat.
Tog ut sillen ur ugnen och la den i en torr form, det blir ganska vattnigt när den steks i ugn och det vattnet vill man inte ha. På med den krämiga och härliga löksåsen och sist men inte minst...pricken över i:et, rikligt med färskriven parmesanost. In i ugnen en stund till för gratinering.
Serveras förslagsvis med kokt blomkål och är det någon i familjen som absolut inte kan leva utan potatis så är det helt okej att äta det förstås. Nackdelen i så fall är att alla måste vänta tills den är färdigkokt. ;)
Det här räckte till två normala middagsportioner och två matlådor till lunch och innehåller minimalt med kolhydrater.
Smaklig måltid!

Steksill i ugnen med parmesanost på toppen. Mumsigt!