Äggmjölkslatte är grejer det, både att sluta och att börja med

Ett bra slut på det gamla och den bästa början på det nya. Ja, så tänkte jag när jag gjorde iordning min latte i morse. Mättande, lättsamt och så där utan socker som det bara kan bli. Helt perfekt faktiskt!
 
Man får känna sig för lite med kokosfettet så att magen hänger med, det kan bli rejäl magknip om magen inte är van. Ekologiskt kokosfett är rena rama hälsokällan där den livsviktiga laurinsyran är den största huvudorsaken till det. Laurinsyra är en av de mest livsviktiga ingredienserna i bröstmjölk, som bidrar till att skydda och stärka barnets immunförsvar...Ja, det säger ju allt, eller hur?

Men det måste vara ekologiskt, det där silvriga paketet med hårt processat innehåll är tvärtom livsfarligt.
 
I min latte tog jag en rejäl matsked Cocosa kokosfett utan smak och en rejäl matsked riktigt smör. Smälte det i en kastrull på svag värme, tillsatte 1 dl vatten och en gnutta ekologiskt vaniljpulver. Knäckte ett ägg i en bytta och tillsatte fettblandningen under mixning. Hällde i ett stort glas och på med en kopp starkt kaffe. Den här laddningen håller man sig på fram till lunch. Gör du inte det, öka mängden fett och prova dig fram.
 
 
 
Jag brukar dricka min äggmjölkslatte med sugrör, annars får man liksom sån där skum-mustasch, i alla fall får jag det. ;)
 
Kram Jess